/Croatia/Opatija/6216/circuit-.html http://circuit.besttourism.ro/Croatia/Opatija/6216/circuit-.html

Rezerva
Sau suna la 0735.314.742

Croatia – Opatija 2019 - Revelion cu farmec croat


Croatia, Opatija , nopti
Opatija Opatija Opatija
Iti place acest circuit? Verifica preturile in tabelul de mai jos si solicita o oferta prin intermediul formularului din josul paginii sau suna la numarul de Call Center 031.226.33.25.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie. Solicita o oferta acum!

Detalii:


Belgrad – Zagreb –Opatija –Venetia – Istria –Rijeka – Ljubljana -Budapesta


Servicii incluse:


 transport cu autocar modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul;
 6 nopți cazare hoteluri 2*-3*
 Mic dejun
 vizitele si excursiile prevazute in program

Precizari:


Nu sunt incluse in pret:
 Excursiile opţionale;
 Taxele locale de statiune;
 Intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
 Alte taxe şi cheltuieli personale;
 Alte mese decat cele mentionate in program;
 Asigurarea medicala si asigurarea storno;
 Alte obiective turistice decat cele mentionate.


Suplimente si reduceri:
 Supliment de single 115 €

Optionale: :
 Venetia – 50 euro/persoana
 Istria – 30 euro/persoana
 Rijeka – 15 euro/persoana
 Cina Festiva de Revelion 100 euro/persoana (se achita din tara)


Itinerariu

• Ziua 1. (28.12) București – Belgrad
Călătoria noastra începe în Autogara Centrală - București de unde ne inbarcăm în autocar pentru ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin. Oprim la Taverna Sârbului, pentru a ne delecta încă de pe teritoriul românesc cu primele savori sârbești. Trecem Dunărea la Porțile de Fier și continuăm drumul pe malul sârbesc al Dunării, până la Cetatea Golubăț. Aflată la 4 km de localitatea omonimă, cetatea se înalță spectaculos pe stâncile înalte de bazalt, imaginea sa oglindindu-se în apele line ale Dunării. În timpul vizitei, aflăm despre istoria tumultoasă a cetății și surprindem prin obiectivul aparatului foto panorama amețitoare de pe zidurile înalte. Ajungem seara în Belgrad, și ne rămâne timp să facem un scurt tur panoramic. La început, ne încearcă un puternic sentiment de déjà vu: aceleași clădiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuințe, cartiere urbanizate în stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimbă și putem să admirăm clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rând: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Prințesei Ljubica, artera pietonală Kneaz Mihaljov. Ne îndreptăm spre hotel pentru cazare.
• Ziua 2. (29.12) Belgrad – Zagreb - Opatija
După micul dejun pornim spre Zagreb, capitala Croației. Situat în nordul țării, acesta a rezistat eroic atacurilor turcești dar și cutremurului devastator din 1880. Încercările trăite de-a lungul timpului se văd, azi, în Zagreb, în două moduri. Bisericile luxuriante și mănăstirile arată credința puternică în Dumnezeu. Pe de altă parte, palatele, parcurile și aria comercială arată că în Zagreb oamenii știu să se bucure de viață! În vizita noastră, vedem ambele perspective: cea spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea. Continuăm drumul spre Opatija , despre care se spune că este “marea doamnă a Croației”, stațiunea care practic a dat startul turismului în Croația. Și nu este de mirare, odată ce descoperi vegetația luxuriantă, clima blândă, plajele superbe și clădirile vechi de sute de ani. Hai să spunem că nu doar aristocrația vremurilor apuse avea o slăbiciune pentru această stațiune. Celebrități precum Giovanni Puccini, James Joyce, Anton Cehov s-au bucurat de frumusețea locului. Avem de văzut Biserica Sfântul James (construită în anul 1420) și statuia Domnița cu pescărușul, care a devenit și simbolul orașului. Cazare Hotel Opatija / similar.
• Ziua 3. (30.12) Venetia
Program liber, sau excursie opională în Veneţia, declarată patrimoniu al umanității de către UNESCO, încă din anul 1979. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco îmbarcându-ne într-o croazieră la bordul unui vaporetto care ne poartă lin până în centrul oraşului, singura modalitate de a ajunge aici. Deși poate nu ai mai fost aici, suntem siguri că ai o senzație puternică de deja-vu. Imaginile cu Piața San Marco, “ cel mai frumos salon din Europa” după spusele lui Napoleon,
sunt emblematice pentru Veneția, dar acum ai șansa să vezi și să simți energia incredibilă a acestui loc: muzică, porumbei, artă. La câtiva pași se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinţa, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus
Veneția, a poliției secrete şi a Curții de Justiție, dar şi a închisorilor municipale şi a multor instituţii administrative. Aflându-se pe lista celor mai frumoase clădiri gotice din lume, palatul ne încântă cu arhitectura sa impresionantă ce ne duce cu gândul la oamenii puternici
care au condus, de aici, orașul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care şi-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, acesta ilustrând perfect proximitatea dintre lux și suferință. Puntea unește Palatul de închisoarea în care erau abandonați deținutii. Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care a adăpostit timp de aproape o mie de ani mormântul Sfântului Marcu şi care a servit drept capelă particulară a dogilor, sprijin spiritual şi simbol fundamental al puterii, al autorităţii şi continuităţii statului veneţian – cea ma longevivă republică din lume. Tot în Piața San Marco zărim silueta înaltă și zveltă a Campanilei, cea mai înaltă construcție din Veneția, cu cei 98.5 m, care ofera cea mai încântătoare priveliște asupra orașului.
• Ziua 4. (31.12) Istria >> Umag – Rovinj –Pola
Azi vă propunem o incursiune în Istria. Oprim în pitorescul orășel Umag, amplasat în partea de nord-vest a Peninsulei Istria, prima poartă nautică din Europa Centrală în Croația. Partea veche a orașului care a fost odata insulă, a fost construită pe fundațiile ruinelor
arheologice romane și și-a păstrat rețeaua de străzi înguste și o structură urbană medievală. La intrarea în centrul istoric se află Biserica Sf. Roche, construită după epidemiile de ciumă din 1507 , în interiorul căreia se află un tavan remarcabil din lemn pictat cu ulei, ce datează din secolul al XVIII-lea. Mergem în Rovinj, pe malul Mării Adriatice, oraș venețian și un centru istoric delimitat de un labirint de străzi pietruite. În vârful colinei zărim Catedrala Sf. Eufemie, construită de venețieni în secolul al XVII – lea. Din portul orașului putem vedea acele case frumos pictate, ce se întind până la malul mării, cu impunătoarea Basilică a Sfântului Eufemie.
Dupa Rovinj, oprim și în frumosul orășel Pola, cel mai mare și mai vechi oraș din regiunea istorică Istria, cunoscut pentru clădirile sale care au supraviețuit încă din perioada romană. Un exemplu în acest sens este Amfiteatrul denumit și Arena, care seamana foarte mult cu faimosul Colloseum din Roma, dar la o scara mult mai mică. În apropiere se află și Templul lui Augustus, închinat în cinstea primului împărat al Romei. Revenim la hotel, unde vom începe pregătirile de sărbătoare, căci vom petrece împreună noaptea de revelion, într-o companie excepțională, cu muzică bună și bucate pe alese.
• Ziua 5. (1.01) Rijeka
Incepem noul an cu o vizită la Rijeka - cel mai important oraș-port al Istriei și al treilea ca mărime din Croația, după Zagreb și Split. Mergem pe Korzo (sau “Corso”) şi trecem pe sub poarta arcuită către centrul orașului. Această poartă a fost la începuturi locul de intrare în
micuța așezare, fiind situată în imediata apropiere a mării. Ca în orice urbe care se respectă, în Rijeka găsim un Turn cu ceas, a cărui clădire de culoare galbenă păzește intrarea în oraș.
• Ziua 6 (02.01). Postojna – Ljubjana – Budapesta
Mergem în Postojna, unde vom vizita Peștera Postojna, fenomen carstic de excepţie în Europa. Are o faună foarte variată: de la creveți, miriapode și greieri de peșteră, la marea atracție pentru turiști: Proteus Anguinus, o reptilă acvatică rară cu piele asemănătoare cu cea umană, semitransparentă. Animalele pot fi văzute la vivariul de lângă peșteră. E timpul să ne luăm rămas bun de la încă un loc plin de farmec și să ne îndreptam către Ljubljana, capitala Sloveniei, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Europei Centrale. Ne
bucurăm împreună că am ajuns în acest oraș care, cu siguranță, ne va încânta ochii și sufletul cu abilitatea sa de a aduce împreună trecutul și prezentul. Călătoria continuă spre Budapesta – destinația finală a circuitului nostru.
• Ziua 7.(03.01) Budapesta - Bucuresti
După micul dejun vom pleca spre țară, amintindu-ne cu drag de toate locurile minunatepe care le-am văzut, nerabdatori sa pornim din nou la drum.


Alege si rezerva

Perioada Durata Transport   Pret  


Cerere circuit

Detalii cerere


Date contact

 *


 *


 *


 *


Rezumat cerere
Plecare: joi, 01,
Durata: nopti
Supliment sgl.:
Partaj:
Circuit:
Nr. adulti: 1
Nr. copii: 0
Observatii:Sunt de acord cu termenii si conditiile
Trimite
Sau suna la 0735.314.742
Foloseste filtrele pentru a gasi oferta dorita la
 
Oras plecare: Luna:
Durata: Ziua:
Tip transport: Tip masa:
 
filtreaza »
 

Info & precizari (disclaimer)


Continutul ofertei este valabil la data introducerii acesteia. Datorita specificului industrie de turism ofertele se pot schimba foarte des si nu pot fi actualizate in timp util.

Informatiile finale sunt cele obtinute de la consilierii nostri, care mentioneaza in cadrul discutiilor detalii importante pe baza carora se poate lua decizia optima.

Linkuri rapide

CallCenter
0735.314.742
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata
Aboneaza-te la newsletter
Cerere personalizata